24. elo 2021

Schedule

Date:
Time:

Metsäjoogan työpaja

Ilmoittautuminen: Lähetä viesti ja kerro nimesi/työpaikkasi: [email protected] Ilmoittaudu pian, viimeistään sunnuntaina 22.8.2021.

Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi tai mahdollisesta jonopaikasta sähköpostiisi. Koulutukseen osallistujamäärä rajataan 20 osallistujaan.

Tavataan Luontotalon edessä, saavu viimeistään klo 16.00 Työpaja järjestetään ulkona Villa Elfvikin lähiluonnossa Varusteet: Säänmukainen vaatetus

Työpajan kouluttaja Jenna Rignell on tanssitaiteenmaisteri, RYT300-joogaohjaaja, lastenjoogaohjaaja ja opiskellut myös erityistarpeisten lasten joogaohjausta Hollannissa. Hän on työskennellyt lastenliikunnan parissa vuodesta 2004 ja lastenjoogan parissa vuodesta 2010. Lasten sanoittamat kokemukset joogan tuomasta hyvästä olosta sekä oman henkilökohtaisen hyvinvoinnin lisääntyminen joogan myötä ovat innoittavia syitä jatkaa polulla, erityisesti metsäjoogan polulla.

Työpaja ei vaadi mitään aikaisempaa kokemusta joogasta.
Metsäjoogassa tehdään jooga- ja läsnäoloharjoituksia luonnossa, molempien hyvinvointivaikutuksista nauttien, levollisuutta arkeen lisäten. Lasten metsäjoogassa tutustutaan liikeharjoitusten, leikkien ja tarinoiden kautta omaan kehoon, ihmeelliseen luontoon sekä kiinnostaviin eläimiin. Varhaiskasvatuksen opettajien työpajassa keskitytään erityisesti harjoituksiin ja harjoituskokonaisuuksiin joita voi tehdä sellaisenaan sekä soveltaen osana oman lapsiryhmän metsäretkeä. Metsäjoogasta saat myös vinkkejä, kuinka hyödyntää joogaa osana liikuntatuokioita. Huomiota annetaan myös harjoituksilla, joita opettaja voi käyttää lyhyeen henkilökohtaiseen harjoitukseen, omia voimavaroja sekä palautumista tukien.

Harjoitusten tavoitteena on rauhoittaa mieltä, syventää luontosuhdetta sekä ilahtua suhteesta omaan kehoon. Säännöllisesti tehtynä jooga tutkitusti parantaa mm. kehonhallintaa, koordinaatiota, keskittymiskykyä,
unenlaatua sekä positiivista minäkuvaa.

Joogan on tutkitusti todistettu myös vahvistavan sosiaalisia taitoja.

TERVETULOA!