Tervetuloa jäseneksi

Voit liittyä Espoon seudun Varhaiskasvatuksen Opettajat ry:n jäseneksi, jos olet suorittanut lastentarhanopettajatutkinnon, kasvatustieteen kandidaatti- tai maisteritutkinnon, tai vastaavan ammattitutkinnon ja olet kelpoinen toimimaan varhaiskasvatuksen opettajan tehtävissä. Lisäksi työskentelet Espoon, Kauniaisten tai Kirkkonummen alueella.

Liittyessäsi paikallisyhdistykseen pääset samalla myös Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton VOL:n, Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n, AKAVAn sekä Opettajien Työttömyyskassan jäseneksi. HUOM! Vain yhdistys voi kuulua Varhaiskasvatuksen Opettajien Liittoon ja Opetusalan ammattijärjestöön, joten sinun täytyy siis kuulua paikallisyhdistykseen (ESVO) ja sitä kautta Varhaiskasvatuksen Opettajien Liittoon ja edelleen OAJ:hin.

Jäsenille on tarjolla monia jäsenetuja, joista merkittävimpiä ovat palkkaukseen liittyvä edunvalvonta, koulutukset ja ansiosidonnainen työttömyysturva. Posti tuo sinulle säännöllisenä jäsenetuna varhaiskasvatuksen ammattilehden Lastentarhan ja OAJ:n jäsenlehden Opettajan. Jäsenyyspäätöksen saavuttua OAJ:n jäsenrekisteriin sinulle lähetetään OAJ-esitepaketti, joka sisältää yleistietoa ammattijärjestöstäsi, jäsenyystietojen muutoksiin liityviä toimintaohjeita, taskukalenterin sekä OAJ:n jäsenkortin. Jäsenkortti oikeuttaa moniin rahanarvoisiin etuihin, joista tarkempaa tietoa saat jäsenenä OAJ:n jäsensivuilta. Muista jäseneduista voit lukea esim. OAJ:n ja Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton nettisivuilta. 

Jäsenyyspäätöksen saavuttua OAJ:n jäsenrekisteriin sinulle lähetetään OAJ-esitepaketti, joka sisältää yleistietoa ammattijärjestöstäsi, jäsenyystietojen muutoksiin liityviä toimintaohjeita, taskukalenterin sekä OAJ:n jäsenkortin. Jäsenkortti oikeuttaa moniin rahanarvoisiin etuihin, joista tarkempaa tietoa saat jäsenenä OAJ:n jäsensivuilta.

Jäsenmaksun voi maksaa joko valtuuttamalla työnanantaja perimään summan kuukausittain suoraan palkasta tai maksamalla sen itse OAJ:stä tilattavilla maksukuiteilla. Jäsenmaksu sisältää OAJ:n, VOL:in ja ESVOn jäsenmaksut.

Opiskelija, työtön, ulkomailla oleskeleva, äitiys-, hoito- tai palkattomalla virkavapaalla oleva jäsen maksaa alennettua jäsenmaksua, jonka suuruus on tällä hetkellä 8,50 euroa/kk. Tämä maksu ei sisällä ESVOn jäsenmaksua, joka peritään jälkikäteen kerran vuodessa taloudenhoitajan lähettämillä maksukuiteilla. ESVOn alennettu jäsenmaksu vuonna 2020 on 1 euro / palkaton kk.

Liittymisen hoidat helposti OAJ:n sivuilla www.oaj.fi (klikkaa kohtaa “OAJ:n sähköiset asiointilmakkeet verkossa”).

  • Muista ilmoittaa mahdolliset muutokset (yhteystiedot, äitiysloma, hoitovapaa, virkavapaa jne.) OAJ:n jäsenrekisteriin: [email protected], tai 020-7489600. (ESVO saa päivitetyt tiedot OAJ:ltä.)
    Samasta osoitteesta saat myös alennetun jäsenmaksun maksulomakkeita.
    Muuttuneet yhteystietosi päivität kätevästi myös OAJ:n nettisivuilla kohdassa Jäsensivut.
  • Jos työnantajasi vaihtuu, ilmoita se em. jäseneksi liittymislomakkeella.
  • Jos päätät erota yhdistyksestä, tee se kirjallisena ESVOn jäsensihteerille, joka toimittaa tiedon edelleen OAJ:n rekisteriin.

Lisätietoja jäsenasioista: jasensihteeri(at)ely.